Valami bemutatkozás-féle:D

Sziasztok!
Az oldal a The Tudors című amerikai sorozattal foglalkozik. A rajongóknak jött létre és bárki csatlakozhat a szerkesztéséhez csak küldjön egy mailt és már benne is van a csapatban. Az oldalon megtaláljátok a sorozat készítésének hátterét illetve (kis töri óra keretében) megismerhetitek a valóságos személyeket is. Remélem mindennap ellátogattok ide hiszen először itt fog megjelenni a sorozathoz tartozó felirat is:D
A szerkesztők

e-mail: thetudorshun@gmail.com
címek: http://www.thetudors.try.hu
http://www.thetudorshun.blogspot.com

Videótár

Videótár
Youtube Chanel

2009. április 29., szerda

The Tudors S03E04 felirat

kedd:
18:42- a 4. rész felirata elkészült innen tölthető. Elvileg megfelel a hdtv-otv releasehez is, de nem teszteltük. Az 5. rész felirata majd péntek-szombat körül várható, de addig még jelenetkezünk majd. ;)
Köszönjük a türelmet, és jó szórakozást!

2009. április 21., kedd

2. évad DVD-n+1-2. évad Blu ray-en

Június 23-án a Fórum Home Entertainment jóvoltából megjelenik a Tudorok 2. évada DVD-n, illetve az 1-2. évad Blu Ray-en is. Az árakról még nincs hír, de szerintem érdemes lesz spórolni rá. ;)

The Tudors S03E03 felirat

Sziasztok!
Szerda
19:35- Mindkét verzióhoz elkészült a felirat itt megtalálható. Jó szórakozást, és köszönjük a türelmet.

2009. április 14., kedd

The Tudors S03E02 felirat

Üdv mindenkinek!
Szerda:
19:13- A felirat elkészült, innen letölthető, köszönjük a türelmet, és jó szórakozást!:)

Jöhet a negyedik évad!!

Tavaly még kétséges volt, hogy lesz-e negyedik évad a történelmi sorozatból, ám mostanra biztossá vált, hogy Michael Hirst megírja a sorozat befejező évadának utolsó 10 részét. Természetesen az utolsó évad is a feleségekről szól majd. A döntésben valószínűleg közrejátszott az is, hogy a 3. évad nagyon jól nyitott az USA-ban 726 ezren követték nyomon az új évad első epizódját. Üröm az örömben, hogy ezzel befejeződik a királydráma, de Michael Hirst újra munkába áll és a Showtime-nál maradva új sorozatot készítés Camelot címmel. Gondolom kitaláljátok milyen témában. :-)

2009. április 13., hétfő

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk minden blogolvasónak!!
ui.: Tegnap leadták a második részt a feliratról majd a fordítók gondoskodnak.

2009. április 11., szombat

Jonathan Rhys-Meyers

Jonathan Rhys Meyers

született: 1977 Július 27. Dublin, Írország


Jonathan Rhys-Meyers a tévében




A Kezdet…


Jonathan Michael Francis O'Keeffe 1977. július 27-én született Dublinban, Írországban, fiatal szülők (Geraldine és John) gyermekeként. Egy szívproblémával született, szülei attól való félelmükben kereszteltették meg, hogy gyermekük idejekorán meghal. Több hónapot töltött kórházban, de túljutott ezen az akadályon, és Jonathan Rhys Meyers néven világszerte ismertté vált, mint nemzedéke egyik legbiztatóbb és leglenyűgözőbb színész tehetsége.

Mikor egy éves volt, szülei szülővárosába, Corkba költöztek. Jonny, ahogy barátai, és családja nevezi őt, három éves volt, mikor a szülei elváltak. Jonny és az öccse, Alan az anyjukkal maradtak, míg két másik testvére, Jamie és Paul az apjukkal és a nagyanyjukkal éltek. Jonnynak zűrös gyerekkora volt, és sosem volt jó az iskolai teljesítménye, ezért 16 éves korában eltanácsolták az iskolából.

Hamar magára talált a billiárd termekben. Két szerencsés találkozás változtatta meg eddigi életének menetét. Találkozott Christopher Crofts helyi farmerrel, aki felajánlotta, hogy dolgozzon a tejgazdaságában, és felfedezte őt Hubbard Casting, aki David Puttnam „The War of the Buttons” című produkciójához keresett szereplőket. Jonnyt felkérték egy termen kívüli meghallgatásra. A háromnapos meghallgatás után, Gregg Fitzgerald és Jonny közül választottak. Gregg kapta a szerepet. Jonnyt összetört, és feladta a színészi karriert, de hamarosan meghívást kapott egy Knorr leves reklám meghallgatására, amit meg is kapott.

Őt zavarba hozta a hirdetés, de ez alapozta meg filmdebütálását: hamarosan egy nagyon kicsi szerepet kapott a “A Man of No Importance”-ben . A karriere még csak most kezdődött. És Christopher Crofs és a családja segítettek neki, amire nagy szükség volt, mikor Jonathan hírnevet kezdett szerezni ebben az új világban.

Egy karrier kezdete…

Hamarosan az „A Man of No Importance” után, Jonathan a főszereplők közt találta magát a “The Disappearance of Finbar Flynn”-ben, amit Lappföldön filmeztek. A filmezés közepén azonban hirtelen egy olvadás történt, és a forgatást 6 hónapon keresztül szüneteltetni kellett. Jonny hazament Corkba, és hamarosan hírt kapott Michael Collinsról. Neil Jordan rendező őt szemelte ki, hogy eljátssza a fiatal merénylőt. Jonathan ekkor filmezte a „The Killer Tongue” című spanyol filmet, ahol egy 18 éves Amerikai fiút játszott, aki a főszereplőnő játékszere.

Jonnynak ez rossz tapasztalat volt, és nyomorultul érezte magát. Csak 18 éves volt és nagyon magányos a 8 hetes Madridi forgatáson. A filmezés felénél visszahívták Lappföldre, hogy befejezzék a „Finbar” film forgatását. Miután befejezte mindkét filmet, Marokkóba ment hogy a fiatal Samsonként filmezzen 2 jelenetet a „Samson és Delilah”-ban. Ez neki olyan volt, mint egy 2 hetes szabadság, és ez adta Jonnynak az első kóstolót Marokkóból.

Aztán jött a „The Tribe”, amit Londonban filmeztek, azután egyenes Kaliforniába „The Maker”nek, ahol neki csak másfél hete volt rá, hogy megtanulja az amerikai akcentust, hogy megkapja a szerepet. Egész jól szerepelt. Jonathan következő szerepe a „Telling lies in America” című filmben volt, ahol a főszereplő, Brad Renfro, vagyonos bosszúálló ellenségét alakította. Ezután nem volt megállás! Jonny visszament Londonba a „B Monkey” forgatására. Majdnem két évet töltött távol az otthonától, film filmet követett, ahogy a csillaga emelkedőben volt.

Jonathan ezután a „The Governess” filmezte, Minnie Driverrel a főszerepben. És akkor jött az áttörést jelentő szerepe Brian Slade-ként, az eget rengető és kockázatos „Velvet Goldmine”-ban, Todd Haynes rendezésében, főszerepben Ewan McGregorral, Christian Bale-lel, és Toni Collette-tel. Ez a Cannes Film Festivalon különleges művészi teljesítményével nyert díjatA csupán 19 éves Jonathan tétovázás nélkül vetette bele magát Brian Slade szerepébe.

Szerepelt a “Ride with the Devil”, “The Loss of Sexual Innocence”, “Titus”, “Tangled”, “The Magnificent Ambersons”, valamint a “Gormenghast”, egy olyan BBC mese-minisorozat, ami igen nagy tetszést aratott. Főszerepet játszott, mint női futballedző, a nemzetközi kasszasiker „Bend it like Beckham”-ben, még egyszer bizonyítva, hogy bármilyen szerepet képes eljátszani. Szintén főszerepet játszott Clive Owennel az „I’m sleeping when i’m dead”-ben, a legendás Mike Hodges rendezésében, és volt egy kisebb szerepe az Oliver Stone által rendezett „Alexander”-ben is.

Legendává válás…

2005-ben Jonathan nagy hírnévre tett szert azáltal, hogy felvette Elvis Presley szerepét, egy 4 órás mini sorozatba. Őt Emmy - díjra jelölték, elnyertek egy Golden Satellite - díjat, és elnyerték a Golden Globe - díjat egy amerikai ikon kiemelkedő ábrázolásáért.

Több elismerés is érte Woody Allen „Match Point” című filmjében nyújtott perzselő előadásáért. Kiemelkedő újoncként kapta meg a Chopard Trophyt a Cannes filmfesztiválon. A filmet Woody Allen formulához való visszatérésként üdvözölték, miközben Jonathannek sok kiváló kritikát és megjegyzést gyűjtött be. Szintén főszerepben játszott az első nyári kasszasikerében „Mission: Impossible III”, a csapat egy tagját játszva. A közeljövőben főszereplőként láthatjuk viszont az „August Rush” és a „The Tudors” című filmekben, Jonathan csillaga csak tovább emelkedik. Olyan színészekkel dolgozott együtt, mint Ewan McGregor, Anthony Hopkins, Christopher Lee, James Cromwell, Tom Cruise, Tobey Maguire, és Jessica Lange, Jonathan megalapította a saját egyedülálló stílusát a film-gyártás világában.


Személyes információk…

Színész karrierje elején, Jonathan sokszor mondta, hogy nem szeretett színészkedni de csinálta, mert távol tartotta őt az utcától, és a börtöntől. Mindazonáltal mostanra szenvedélyes színjátszó lett, és reméli, hogy a szerepeivel maradandót alkot. Jonathan Bob Marleytól a rap-ig mindenféle zenét szívesen hallgat.

Jonathan jelenleg Londonban tartózkodik, de még mindig Corkban tölti a szabadidejét a barátaival és a családdal. Színészként az első nagyobb lélegzetvételű vásárlása alkalmával Édesanyjának vett egy megfelelő házat Corkban, azon felül van egy lakása Marokkóban.

Jonny ezen felül tehetséges zenélés és éneklés terén is, különösen a tradicionális ír zenében. Ha láttad a “Velvet Goldmine”-t, a hivatalos filmzenében a 15-18. szám ízelítőt ad a zenei készségéről, ezen felül a gitár és énektudása meg lesz csillogtatva a közelgő „August Rush” című filmben is.





Forrás: JRM


2009. április 8., szerda

Harmadik évad
Második rész
Adásban Amerikában: 2009/04/12
Rendezte:
Ciarán Donnelly
Írta: Michael Hirst


Az epizód ismertetője:
Teljes zűrzavar az egész országban Henrik teljes elhatárolódása a Katolikus Egyháztól, nem hagyja nyugodni az északi népeket ezért lázadás tör ki az uralkodó ellen. A felkelést a "Kegyelem Zarándokútjának" kezdik el nevezni. A király munkáját nehezíti kiújult sebe, melyet egy régi lovagi tornán szerzett. Henrik
Charles Brandont küldi hogy megegyezzen a lázadókkal.

A sebhely sem nehezíti meg a király szerelmi életét hiszen új szeretőt talál Lady Ursula Misseldon személyében.

Itt pedig két Snek Peak az epizódból:




2009. április 6., hétfő

The Tudors S03E01 felirat

Szerda:
16:58- A felirat elkészült, letölthető innen. Köszönjük a türelmet, és jó szórakozást! Véleméyneket szeretettel várunk itt, vagy az e-mail címünkön.

Ha felteszitek a feliratot vmelyik feliratos oldalra írjátok már bele az oldal címét meg a film végén az oldal címét is írjátok már bele. Köszi: Attika

2009. április 5., vasárnap

DVD megrendelés!!


Gondolom ti is tudjátok, hogy az 1. évadot meglehet vásárolni, bár eléggé borsos áron. Persze egy igazi rajongónak ez nem jelenthet gondot. A következő linkeket megveheted a DVD-t segítség képpen odaírom az árakat is.

Netpiac: http://www.netpiac.hu/display/index.phtml?do=termek&termek_id=25126 -7591ft
Divido: http://www.divido.hu/index.phtml?op=product&product_id=15636 -7750ft
E-Digital: http://www.edigital.hu/product.php?productid=38441&cat=1718&page=16 -7990ft
Filmzóna: http://www.filmzona.hu/index.php?a=film&id=5627 -8490ft
X-press: http://www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=9100&VID=066-940966577-42787513375334523 -7590ft

Jó nézelődést.

The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV letöltési linkek

The Tudors 3x1

torrent

http://thepiratebay.org/torrent/4827576/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV

interchangeable link

http://rapidshare.com/files/218123882/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part1.rar
http://rapidshare.com/files/218123652/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part2.rar
http://rapidshare.com/files/218123673/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part3.rar
http://rapidshare.com/files/218123677/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part4.rar
http://rapidshare.com/files/218123847/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part5.rar
http://rapidshare.com/files/218123564/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part6.rar

or

http://milledrive.com/files/17542/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part1.rar
http://milledrive.com/files/17543/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part2.rar
http://milledrive.com/files/17544/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part3.rar
http://milledrive.com/files/17545/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part4.rar
http://milledrive.com/files/17546/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part5.rar
http://milledrive.com/files/17547/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part6.rar

or

http://www.easy-share.com/1904387989/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part1.rar
http://www.easy-share.com/1904387992/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part2.rar
http://www.easy-share.com/1904387995/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part3.rar
http://www.easy-share.com/1904387996/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part4.rar
http://www.easy-share.com/1904387997/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part5.rar
http://www.easy-share.com/1904387991/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part6.rar

or

http://www.enterupload.com/32xz239bhhsg/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part1.rar.html
http://www.enterupload.com/jzfmsyqpfcy5/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part2.rar.html
http://www.enterupload.com/wzg5e7jj2hdx/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part3.rar.html
http://www.enterupload.com/drxywy5unzem/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part4.rar.html
http://www.enterupload.com/k1tvdwq4qisu/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part5.rar.html
http://www.enterupload.com/fqaqlircgwvq/The.Tudors.S03E01.HDTV.XviD-0TV.part6.rar.html

no password

Youtube chanel...

Létrehoztam egy youtube chanel-t ahol feliratos videókat nézhettek meg kommentárokat írjatok folyamatosan:D

link:http://www.youtube.com/thetudorshun

1.évad-10.rész

Első évad
Tizedik rész
Eredeti vetítésének dátuma (USA): 2007/06/10
Rendezte: Ciarán Donnelly
Írta: Michael Hirst
Vendégszereplő: -




Az aktuális rész ismertetője: A száműzött Wolsey, immár York-i érsekként Aragóniai Katalin támogatását keresi. Mórus Tamás kancellárként fellép a lutheránusok ellen. Thomas Cromwellt elküldi a különböző teológiai karokra, hogy próbálja kipuhatolni a véleményüket a király válását illetően. Fény derül Wolsey érsek és Aragóniai Katalin titkos kapcsolatára. A főpapot letartóztatják, és hazaárulással vádolják. A reménytelen helyzetben, miközben Londonba szállítják, öngyilkosságot követ el. Boleyn Anna teljesen az ujja köré csavarja a szereleméhes Henriket.

1.évad-9.rész

Első évad
Kilencedik rész
Eredeti vetítésének dátuma (USA): 2007/06/03
Rendezte: Ciarán Donnelly
Írta: Michael Hirst
Vendégszínész: -




Az aktuális rész ismertetője: Campeggio, a pápai követ értesítést kap, hogy térjen vissza Rómába, és tárja a bizonyítékokat a szentszék elé. Henrik diplomáciai viszályba keveredik Ferenc francia királlyal, rendezi viszont a kapcsolatát a német császárral. A pápa késlekedik a döntéssel. Thomas Boleyn és Charles Brandon arra ösztökéli Henriket, hogy szabaduljon meg a tehetetlen Wolsey bíborostól. A világi hatalmától és javaitól megfosztott bíborost Henrik kinevezi York érsekének, így száműzve őt a környezetéből. Az utóda Thomas More lesz. Margit hercegnő tuberkolózissal ágynak esik, majd meghal.

1.évad-8.rész

Első évad
Nyolcadik rész
Eredeti vetítésének dátuma (USA): 2007/05/20
Rendezte:
Alison MacLean
Írta: Michael Hirst
Vendégszínész: -




Az aktuális rész ismertetője: Henrik és Aragóniai Katalin házasságának érvénytelenítéséről. Wolsey bíboros nyomást gyakorol a követre, hogy teljesítse a kérést. Wolsey biztosítja Henriket, hogy sikerrel jár, de Campeggio nem adja be a derekát. A kétségbeesett Wolsey erre megpróbálja rávenni a királynőt, hogy mondjon le a házasságról, de Katalin elutasítja az ajánlatát. A bíboros szorult helyzetbe kerül. Ráadásul Boleyn Anna is kételyeket ébreszt Henrikben vele kapcsolatban. Összeül az egyházi bíróság, megkezdődnek a meghallgatások.

1.évad-7.rész

Első évad
Hetedik rész
Eredeti vetítésének dátuma (USA): 2007/05/13
Rendezte:
Alison MacLean
Írta:
Michael Hirst
Vendégszínész: -




Az aktuális rész ismertetője: Sötét fellegek tornyosulnak Anglia fölött. Sir William Compton fertőző betegségben meghal. Hamarosan pestisjárvány tör ki. A súlyos élelmiszerhiány csak tovább növeli az emberek szenvedését. Az optimizmusáról ismert Henrik is kétségek és téveszmék között vergődik. A király jó hírt kap, szeretője, Boleyn Anna szerencsésen túlélte a járványt. Ráadásul Campeggio bíboros, Kelemen pápa legátusa úton van Angliába. Feladata egy egyházi bíróság felállítása, amely megvizsgálja Henrik király házasságának felbontására irányuló kérelmét.

1.évad-6.rész

Első évad
Hatodik rész
Eredeti vetítés dátuma (USA): 2007/05/6
Rendezte: Brian Kirk
Írta: Michael Hirst
Vendégszínész: -





Az aktuális rész ismertetője: VIII. Henrik király ügyes politikával törekszik fenntartani az egyensúlyt az európai nagyhatalmak között. A magánélete legalább ennyire változatos. A Boleyn Anna iránt érzett szerelme mindennél előrébb való. Feleségül akarja venni a fiatal lányt, de ehhez először meg kell szabadulnia a feleségétől, Aragóniai Katalintól. Henrik azt szeretné, ha a pápa érvénytelenítené a házasságukat. Mivel Wolsey bíboros képtelennek látszik arra, hogy megfelelő módon támogassa törekvését, a befolyása egyre csökken, a személye mind terhesebbé válik a király számára.

1.évad-5.rész

Első évad
Ötödik rész
Eredeti vetítés dátuma (USA): 2007/4/29
Rendezte:
Brian Kirk
Írta:
Michael Hirst
Vendégszínész:
-
Kate O'Toole, mine Lady Margaret Salisbury



Az aktuális rész ismertetője: Henrik a szenvedélyek és a szövetségek rabja. Miközben újabb és újabb asszony iránt lobban szerelemre, az érdekei mentén köt szövetséget, ha kell, a korábbi ellenféllel. Amikor V. Károly császár kiengedi a börtönből közös ellenségüket, I. Ferenc francia királyt, Henrik úgy érzi, más szövetséges után kell néznie. Boleyn Anna visszautasítja Henriket, hogy az úrnője legyen. Mindez csak fokozza a vágyát Anna iránt, elhatározza, hogy egy napon összeházasodik vele. Aragóniai Katalin rossz szemmel nézi mindezt, egyre erősödik a gyűlölete Wolsey kardinális iránt. Károlyban talál szövetségesre.
Első évad
Negyedik rész
Eredeti vetítés dátuma (USA): 2007/4/22
Rendezte:
Steve Shill
Írta:
Michael Hirst
Vendégszinész: -





Az aktuális rész ismertetője: A pápa szövetségesre talál a katolikus Henrikben a lutheránusok ellen. Margaret hercegnő összeházasodik a portugál királlyal. A frigy azonban nem lesz hosszú életű, az asszony meggyilkoltatja a férjét, és visszatér a kéjsóvár Charles Brandon karjaiba. Norfolk hercege és Sir Thomas Boleyn összeesküvést szőnek Wolsey bíboros ellen. Henrik király egyre jobban belehabarodik Boleyn Annába. Mivel nincs örököse, Henriket egyre jobban foglalkoztatja a Tudor dinasztia jövője. Azzal a kéréssel fordul VII. Kelemen pápához, hogy érvénytelenítse az Aragóniai Katalinnal való házasságát.
Első Évad
Harmadik rész
Eredeti vetítés ideje (USA): 2007/0415
Rendezte:
Steve Shill
Írta: Michael Hirst





Az aktuális rész ismertetője: Miután Wolsey kardinális elvesztette az esélyt, hogy pápának válasszák, és a franciák ismét Skócia felé "kacsingatnak", az angolok szembefordulnak a franciákkal. Henrik király V. Károly császárral, Európa erős emberével, Aragóniai Katalin unokaöccsével köt szövetséget. Miközben támogatásáról biztosítja az európai ügyekben, felfedi Károly előtt, hogy megromlott a kapcsolata a feleségével. Az új politikai helyzetben Mária hercegnőnek a spanyol Károlyhoz, míg Henrik idősebb nővérének a portugál királyhoz kell feleségül mennie. Margit hercegnőt a király barátja, Charles Brandon kíséri Portugáliába.

Így készült...

Hogy fokozzuk az izgalmakat íme néhány videó az új évad készítéséről







2009. április 4., szombat

Második évad- Első rész

Második évad-Első rész

Eredeti bemutató: 2008. március 10.

Válás - Tudor-stílusban. A katolikus egyház azért küzd, hogy megpróbálja a maga javára kihasználni a helyzetet, miután VII. Henrik a pápához fordul, hogy érvénytelenítse az Aragóniai Katalinnal kötött házasságát. A királyt azonban nem sikerül befolyásolni, sőt miután a válasz késik, Henrik kinevezi magát az angliai egyház fejének. Az egyik szakácsot zsarolással ráveszik arra, hogy mérgezzen meg egy nagy hatalmú püspököt. A király szeretője, Boleyn Anna ragaszkodik ahhoz, hogy a király az összes szerződését bontsa fel, amelyet Katalinnal kötött. A királynőt száműzik az udvarból.
Harmadik évad
Első rész
Adásban Amerikában: 2009/04/05
Rendezte:
Ciarán Donnelly
Írta: Michael Hirst



Epizód letöltéséhez katt ide.

Az epizód ismertetője:
A harmadik évad első részében VIII. Henrik újra megnősül mégpedig a félénk, higgadt nemesasszonnyal Jane Seymorral. Ő és szolgálói biztosak abban, hogy az új házasság fiúáldást hoz a királyi párnak. Néhányan Henrik hűséges szolgálói közül fellázadnak az uralkodó ellen keresztes hadjáratai miatt.
!!nyers fordítás!!



Sneak Peak(1)


Sneak Peak(2)

Ez történt korábban

Korábban..

Új promók..



Ebben a trailerben megnézhetjük a már elhagyott illetve az új feleségeket.



A másik trailerben úgy tűnik felkelés tör ki Henrik ellen.



A harmadik promo pedig a Queen: I want it all című számát használja fel.

Első évad
Második rész
Bemutató eredeti dátuma (USA): 2007/08/04
Írta: Michael Hirst
Rendezte: Charles McDougall
Vendégszínész: -



Henrik a francia királlyal való találkozásra készül. Ígérete, hogy a lányát, Máriát férjhez adja a francia trónörököshöz nézeteltérést okoz a király és a királyné, Aragóniai Katalin között. Franciaországban Thomas Boleyn addig ügyeskedik, míg a nagyobbik lányát, Máriát nem sikerül Henrik ágyasává tenni. Buckingham hercege összeesküvést sző a király meggyilkolására, de Thomas Boleyn elárulja őt. A herceget elfogják és kivégzik. Henrik szerint azért nincs fiú utódja, mert a bátyja, Arthur özvegyét vette feleségül. Az Isten így bünteti, hogy a családjából nősült. Elizabeth Bount megszüli Henrik törvénytelen fiát.

Első évad
Első rész
Bemutató dátuma(USA): 2007/01/04
Írta:
Michael Hirst
Rendezte:
Charles McDougall és Steve Shill
Vendégszínész: -



Az aktuális rész ismertetője: VIII. Henrik király, Anglia fiatal és ambiciózus uralkodója a franciák elleni háborúra készül. A főkancellárja, Wolsey kardinális ügyes diplomáciai húzással ráveszi, hogy inkább egy békeszerződést támogasson. A humanista Mórus Tamás, Henrik tanára is a béke mellett érvel. Végül a király is rááll az alkura, ha a francia trónörökös eljegyzi a lányát, Máriát. Miközben nemzetközi téren rendeződni látszanak a dolgok, belviszály fenyegeti Angliát. Buckingham hercege személyében Henriknek vetélytársa akad a trónra. Ráadásul a királynő udvarhölgye, Elizabeth Bount - Henrik kedvese - terhes lesz.

Elindultunk..

Elindult a sorozat első magyarországi rajongói blogja. Itt mindeni megoszthatja a véleményét a sorozatról vagy bármi másról. Itt lesznek fent először a legújabb feliratok. A blog folyamatosan frissül, tehát nézz be minél gyakrabban.